Confronterend mini-webinar “Zakelijke creativiteit”
Rex Bierlaagh (TWNQL.nl), o.a. keynote spreker zakelijke creativiteit, was op woensdag 16 juni gastspreker in een gezellige derde meeting van marketingcafé online. In een leuke en leerzame interactieve bijeenkomst gaf Rex aan in welke denkpatronen we vaak vastzitten. En onthulde hij hoe je met diverse denktechnieken daar los van kunt komen. Doel daarbij: nieuwe inzichten en nieuwe (verkoop)kansen genereren. Duidelijk werd dat creatief denken geen luxe is maar pure noodzaak. Dat geldt zowel voor ZZP’ers, MKB’ers als grote bedrijven. Het eerstvolgende mini-webinar in marketingcafé online zal zijn op de 3e woensdag van september. Je bent ook dan van harte welkom.

>Lees de top 10 van vragen en antwoorden.

Rhinoz (web)tekst + advies

Boeiende marketingcafé-bijeenkomst op woensdag 19 mei
Gastspreker was deze maand Boudewijn Happé, directeur van de in Nieuwegein gevestigde bedrijven DATA-collectief en Website-Leads. Boudewijn hield een boeiende en informatieve presentatie over het effectief inzetten van marketingdata om nieuwe klanten aan te trekken. Daarbij ging hij onder meer kort en bondig in op het bereiken en binnenhalen van ‘droomklanten’
en de spelregels rondom AVG. Afsluitend beantwoordde hij vragen van deelnemers.

>Lees de top 10 van vragen en antwoorden.

Rhinoz (web)tekst + advies

Succesvolle eerste mini-webinar op woensdag 21 april
Samen met cohost/sidekick Arjan te Lintelo en de 22 deelnemers kijk ik terug op een inspirerende eerste online bijeenkomst van mijn nieuwe initiatief marketingcafé online. Dit mini-webinar via Microsoft Teams vond plaats van 08.20 tot 09.15 uur. Gastspreker Judith de Pagter hield in 40 minuten een boeiende en informatieve presentatie over LinkedIn, onthulde enkele ‘geheimen’ en beantwoordde diverse vragen van deelnemers.

Nieuwsgierig naar de top 12 vragen en antwoorden m.b.t. LinkedIn?
>Bekijk ze hier

Nieuwe webshop InjectieTools
Voor InjectieTools, dé webshop met equipment en supplies voor de betonbouw, verzorgde Rhinoz diverse communicatiemiddelen. Na het ontwerp van het logo werden een uitvoerige webshop, een brochure en een opvallende postmailing verzorgd. Om de webshop en het aantal webbestellingen verder te promoten zal aanvullend onder meer LinkedIn worden ingezet. Links op de foto: teamleider Henry van der Maas.

>Bekijk webshop

Rhinoz (web)tekst + advies

Interactieve whitepaper voor Axel-IT
Axle-IT, gevestigd in Houten, ondersteunt IT managers op diverse manieren bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Eén van hun expertisegebieden is ‘data security’. Rhinoz schreef de teksten voor hun 10 pagina’s tellende whitepaper over het nut, de noodzaak en de slimste manier om applicaties, cloud services
en hardware structureel goed te beveiligen. De whitepaper is mooi vormgegeven, interactief en onderscheidt zich door een bijzondere mix van thematische informatie en wervende/commerciële informatie over het complete dienstenpakket van Axel-IT.

>Bekijk website

Rhinoz (web)tekst + advies

One-page website voor Alcoparts
De succesvolle start-up Alcoparts, voortgekomen uit het bekende staalbedrijf Alcochem Steel, is gespecialiseerd in het ontwerpen en op duurzame wijze fabriceren van hoogwaardige metalen sidebars. Die maken ze voor elk merk en type bestelwagen, transportwagen en truck. Als geen ander bieden ze een groot aantal maatwerk-mogelijkheden. Rhinoz ontwierp de one-page website en schreef de SEO-teksten.

>Bekijk website

Rhinoz (web)tekst + advies

ZakenVerhalen.nl: Frans Davelaar, Office Centre

Frans Davelaar, één van de twee eigenaren van Office Centre kantoorartikelen, is hoofdsponsor van de eredivisievoetbalclub FC Groningen. In dit ZakenVerhaal vertelt hij kort hoe trots hij erop is dat ze topspeler Arjen Robben hebben kunnen aantrekken maar onthult hij vooral heel openhartig onder meer zijn grootste zakelijke blooper.

>Lees zijn verhaal 

Rhinoz (web)tekst + advies

Nieuw design website BINsystem
BINsystem B.V. heeft veel kennis van duurzame oplossingen voor afval, ongedierte en overlast door honden-poep. Onder andere dankzij volledig geautomatiseerde productiefaciliteiten kunnen ze snel inspelen op wensen van onder meer gemeentes, sportverenigingen en exploitanten van parkeergarages. Hun vorige website was uitsluitend productgericht. De door Rhinoz gerestylde website is profilerend en bevat zowel wervende SEO-webtekst als calls to action (CTA’s).

>Bekijk website

Rhinoz (web)tekst + advies

ZakenVerhalen.nl: Birkstaete
De zussen Esther en Corrie van Buuren verhuren, samen met hun echtgenoot respectievelijk zwager Gijs van Duinkerken, kantoorruimte in Soest. Samen beheren ze met veel plezier het voormalige Eneco-gebouw aan de Lange Brinkweg en Ondernemershuis Birkstaete’ aan de Birkstraat (waar Rhinoz ook gevestigd is). De door hen aangeboden kantoorruimte hebben ze in eigen beheer volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en heeft nu al energielabel C dat in 2023 pas verplicht is voor verhuurders.

>Lees hun verhaal

Rhinoz (web)tekst + advies

Profilerende webshop Lucado
Dennis van Vulpen, eigenaar van 1-mans bedrijf Van Vulpen Design, is ambachtelijk meubelmaker en maakt van hout en RVS aansprekende exclusieve designtafels en kasten op maat. Zijn bedrijf loopt als een tierelier. Dat wil Dennis graag zo houden. Inspelend op de toekomst heeft hij daarom onder zijn merknaam Lucado een eigen collectie exclusieve eikenhouten designmeubelen ontwikkeld. Rhinoz verzorgde de volledige webshop voor www.lucado.nl en schreef de webteksten.

>Bekijk webshop

Rhinoz (web)tekst + advies

FABteam: nieuwe naam en website
De website van fAB Accountants & Bedrijfsadviseurs in Soest was toe aan een flinke opfrisbeurt wat betreft vormgeving, beeld en tekst. Na een adviesgesprek met directeur/eigenaar Aert Buijvoets over hun onderscheidende ‘corporate soul’, schreef ik eerst een korte en ietwat prikkelende profieltekst gebaseerd op het thema ‘balans’. Dat werd de basis voor een volledig nieuwe website – uiteraard responsive – met onder meer zoekmachinevriendelijke teksten (SEO-webtekst).

>Bekijk website

Rhinoz (web)tekst + advies

Rhinoz verhuist binnen Soest
Na jarenlang gevestigd te zijn aan de Dorresteinweg (pand van Auto Smeeing in Soest) ben ik sinds 1 maart 2020 met mijn 1-mans bureau Rhinoz (web)tekst + advies verhuisd naar Birkstaete. In dit lekker laagdrempelige bedrijfsverzamelgebouw aan de doorgaande weg tussen Soest en Amersfoort zijn in totaal circa 50 ondernemers gevestigd. Ik deel mijn kantoorruimte met collega-online marketeer Raymond Veldkamp, specialist in zoekmachinemarketing en website/conversie-optimalisatie.

>Kom op de koffie

Rhinoz (web)tekst + advies

Nieuwe webshop voor Van Vulpen
Of ik, naast websites in WordPress, ook webshops in WordPress maak? Zeker! Want WordPress, ’s wereld meest gebruikte en gratis Content Management System (CMS), is bijzonder solide en veelzijdig. Hierdoor is deze hoogwaardige software ook uitermate geschikt voor webshops. Bekijk bijvoorbeeld de webshop die ik onlangs maakte voor Dennis van Vulpen, ambachtelijk meubelmaker te Soest.

>Bekijk webshop

Rhinoz (web)tekst + advies

Nieuwe website Nassau Makelaars
Recentelijk mocht ik de nieuwe website maken voor Nassau Makelaars & Bedrijfshuisvesting in Zeist. Ik werk al een aantal jaren voor hen en dit was de derde website. Hun nieuwe website is modern vormgegeven, heel snel en beeldend en superoverzichtelijk. En uiteraard geoptimaliseerd voor smartphones en tablets.

>Bekijk website